BIO OLEJEK ANTYCELLULITOWY 17 ROŚLIN AJURWEDY 100 ML ORIENTANA

Orientana

BIO OLEJEK ANTYCELLULITOWY 17 ROŚLIN AJURWEDY 100 ML ORIENTANA

53,50 zł

brutto
Wysyłamy w ciągu 1-2 dni roboczych

BIO OLEJEK ANTYCELLULITOWY 17 ROŚLIN AJURWEDY

100% naturalny olejek do walki z cellulitem. Stworzony z 17 roślin stosowanych w Ajurwedzie, które stymulują krążenie i przyśpieszają metabolizm głębokich warstw skóry doskonale ujędrniając ciało. Regularne masowanie BIO OLEJKIEM uaktywni system limfatyczny oraz usunie tłuszcz i toksyny. 17 roślin ajurwedy dedykowanych ujędrnianiu i detoksykacji wspomagane jest nowoczesnym naturalnym składnikiem – ADIPOSLIM-  dopuszczony przez ECOCERT  i Natrue.

AKTYWNE SKŁADNIKI

  • olej z gorczycy – wspiera głęboką detoksykację,
  • olej sezamowy –  poprawia ukrwienie skóry, pomaga usunąć toksyny
  • olej cyprysowy – pobudza krążenie i detoksykację
  • ekstrakt z tataraku – pobudza system limfatyczny
  • olej z pieprzu –  działa przeciwzapalnie, rozgrzewająco, poprawia ukrwienie, łagodzi
  • ADIPOSLIM – hamuje odkładanie tłuszczu oraz usuwa już istniejący, testy kliniczne dowiodły skuteczności działania w redukcji cellulitu i znacznej redukcji efektu „skórki pomarańczowej”.
  • olej imbirowy – rozgrzewa, działa przeciwzapalnie,
  • olej pomarańczowy – pobudza krążenie płynów limfatycznych
  • olej cytrynowy – stymuluje krążenie
  • olej z pieprzu długiego – pobudza mikrokrążenie
  • ekstrakt z marzanny indyjskiej – pobudza system limfatyczny
  • olej z kurkumy – pobudza spalanie, rozgrzewa i usuwa toksyny
  • olej cynamonowy – mocno rozgrzewa, ułatwia przenikanie substancji
  • olej goździkowy – działa rozgrzewająco
  • ekstrakt z adżwanu – działa aseptycznie i odkażająco
  • olejek z rozmarynu – wzmacnia i odżywia, neutralizuje wolne rodniki
  • ekstrakt z szafranu – działa odmładzająco na skórę
  • olej paczulowy – likwiduje obrzęk tkanki

Cynamon

W czasach starożytnych, a znany był już w Egipcie za czasów faraonów, uważano go za cenniejszy od złota. Obecnie jest powszechnie znany jako przyprawa. Kosmetyki naturalne w Azji często zawierają ten ciekawy składnik. Mało kto wie, że uzyskuje się go z kory drzew wiecznie zielonych występujących w Azji.  Jest silnym antyoksydantem. Skuteczniej niż witamina E eliminuje wolne rodniki nadtlenkowe i wodorotlenkowe. Działa ujędrniająco, rozgrzewająco i ściągająco. Wspomaga krążenie i przez to wpływa na proces ujędrniania. Zawarte w cynamonie aldehydy i kwas cynamonowy mają silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Związki fenolowe cynamonowca to również naturalne filtry dla promieni UV. Ze względu na działanie mocno rozgrzewające nie powinno stosować się go na ciało w upały gdyż może wtedy wywołać reakcje alergiczne. Surowcem otrzymywanym z cynamonu o szerokim zastosowaniu w kosmetyce jest olejek cynamonowy uzyskiwany w procesie destylacji kory cynamonowca. Zewnętrznie olejek ten stosowany jest w stanach zapalnych skóry. Likwiduje ropne wypryski i zapobiega plamom trądzikowym. Jest idealny do gorących kąpieli mających na celu redukcję przebarwień na skórze. Jest także wykorzystywany w aromaterapii.

Imbir

Nie wiadomo, skąd dokładnie pochodzi. Prawdopodobnie najpierw hodowano go na południu Chin, skąd przewieziono go do Indii. Ze źródeł historycznych wiemy, że w Indiach i Chinach używa się go już od ponad trzech tysięcy lat.  Dzięki bogatej zawartości substancji biologicznie czynnych jest silnym środkiem przeciwzapalnym i przeciwutleniającym, co oznacza że zatrzymuje wolne rodniki, powodujące starzenie się skóry. Dzięki właściwościom rozgrzewającym i pobudzającym krążenie pomaga zwalczać cellulit, ujędrnia i modeluje sylwetkę. Działa przeciwbakteryjnie i przeciwłojotokowo. Nasze bogate w imbir kosmetyki naturalne uprawia się w Indiach.

Kurkuma

Zwana szafranem indyjskim, szeroko stosowana w medycynie ajurwedyjskiej między innymi do gojenia ran, leczenia trądziku, egzemy i łuszczycy. Popularna jako przyprawa, a także jako naturalny środek pielęgnacyjny. Hinduski przygotowują z kurkumy zmieszanej z wodą maseczki o działaniu odżywczym, wygładzającym i wyrównującym koloryt skóry. W Indiach i Indonezji to roślina święta, opisywana w księgach medycznych około 3000 lat przed Chrystusem pismem klinowym na kamiennych tabliczkach. Odpowiednio przygotowane inhalacje z kurkumy są doskonałe w przypadku zablokowanego nosa i zatok oraz przy astmie. Tradycyjnie kurkuma zmieszana z imbirem i wodą tworzy pastę, którą nakłada się w Indiach na bolące miejsca na ciele. W kompozycji z żelem aloesowym idealnie działa przy oparzeniach. Regularne spożywanie kurkumy polecane jest także przy anemii, cukrzycy czy kłopotach z trawieniem. Kosmetyki naturalne stosowane w Indiach przy trądziku czy stanach zapalnych skóry opierają się przede wszystkim na paście z kurkumy i sproszkowanym drewnie lub olejku sandałowym.

Rozmaryn

Rozmaryn pochodzi z Azji Mniejszej, gdzie wierzy się, że jego gałązki zapewniają nowożeńcom szczęście i miłość. Znamy go głównie jako przyprawę do mięs. Olejek rozmarynowy od lat znajduje zastosowanie w medycynie naturalnej, ponieważ posiada wiele właściwości leczniczych. W liściach rozmarynu znajdziemy całe mnóstwo składników działających na skórę. Kosmetyki naturalne z olejkiem rozmarynowym działają silnie antybakteryjnie, a zawarty w olejku kwas oleanowy działa przeciwzapalne i przeciwzmarszczkowo, natomiast kwas karnozolowy i karnozol mają działanie antyoksydacyjne - chronią skórę przed wolnymi rodnikami oraz posiadają właściwości antybakteryjne, drenujące i przeciwzapalne.

Sposób użycia:

Kilka kropel olejku wmasować w obszar ciała dotknięty cellulitem. Dla najlepszego efektu stosować dwa razy dziennie przez okres trzech tygodni.

Pełen skład:

Brassica Juncea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Cupressus Sempervirens Oil, Acorus Calamus Rhizome Extract, Piper Nigrum Fruit Oil, Adiposlim (Ecocert), Zingiber Officinale Root Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Citrus Medica Limonum Peel Oil, Piper Longum, Rubia Cordifolia Root Extract, Curcuma Longa Root Oil, Cinnamonum Cassia Bark Extract, Eugenia Cardyphyllus Bud Oil, Trachyspermum Ammi Flower Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Crocus Sativus Stigma Extract, Pogostemon Cablin Oil.

Pojemność: 100 ml

Producent: Orientana

W przypadku wyboru formy płatności przelewem, płatność powinna być
dokonana w ciągu 7 dni roboczych na konto bankowe wskazane
w fakturze/wiadomości e-mail potwierdzającej złożone zamówienie.


W przypadku wyboru formy płatności za pobraniem, płatność powinna
być dokonana dostawcy w trakcie odbierania towaru.


W przypadku wyboru formy płatności gotówką w sklepie, płatność
powinna być dokonana w sklepie w trakcie odbierania towaru.

Szacowany czas dostawy:

Kurier – do 2 dni roboczych
Kurier za pobraniem – do 2 dni roboczych

Balsamy, olejki do ciała